Recepten met meerval

Paneren, bakken, frituren en roken — het kan allemaal met de Meerval. De Meerval is een forse zoetwatervis met een uitstekende smaak en daarbij een hoop voordelen ten opzichte van andere vissen. Zo is de vis volledig graatloos, valt de vis tijdens het bereiden niet snel uit elkaar door de stevige vleesstructuur en bevat deze veel eiwitten. Daarnaast staat de Meerval bekend als de vis die het minst naar vis smaakt. En om die reden dus ook een populaire vissoort onder de niet-viseters.

Vanwege zijn structuur is het een fijne vis om te bereiden. We proberen hier recepten te delen die je met onze meerval zou kunnen bereiden. Heb je zelf een geweldig recept die hier nog niet tussenstaat? Laat het weten, we zijn benieuwd!

Meerval Droom

Meerval Droom

Een fris meervalrecept uit het Receptenboek van Het Wasven Eindhoven voor twee personen.
Meerval met spek

Meerval met spek

Een hoofdgerecht voor zo'n vier personen met echte hartige trek.