Viskwekerij Cursus

In het voorjaar van 2017 starten we met een nieuwe studiegroep waarin we in een aantal zaterdagen een exclusieve introductie geven tot het viskweken. We behandelen vraagstukken zoals waterkwaliteit, vissoorten, ondernemerschap en we hebben verschillende excursies in gepland.

cursus viskwekerij jack met meerval

De cursusdagen vinden plaats in Oirschot bij Educatieve Viskwekerij De Stroom waar Jack van der Schoot met zijn gezin zijn kleinschalige meervalkwekerij heeft. Jack was één van de pioniers die inzag dat er een verandering plaatsvond en er voor hem geen toekomst in de varkenshouderij zat. Zo heeft hij met zijn bedrijfsopzet verschillende onderscheidingen gewonnen en wordt zijn bedrijf vaak als voorbeeld aangehaald als het gaat om vernieuwende verbrede landbouw. Hij deelt graag hoe hij met vallen en opstaan het viskweken heeft geleerd.

Tijdsinvestering

Op dit moment ziet het er naar uit dat de cursus 5 zaterdagen zal duren van 10:00 tot 17:00 uur. De lunch wordt verzorgd.

Kosten Cursus Viskweken

De exacte kosten voor de cursus zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de excursies / sprekers die geboekt zijn, maar zullen liggen rond de 1500 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en lunch.

Blijf op de hoogte!

Als je interesse hebt in de cursus viskweken en je wilt op de hoogte worden gehouden, vul dan hieronder je gegevens in en we nemen contact op zodra de cursus gegeven gaat worden, met meer details.

* verplicht veld